Et ønske om en framtidsrettet løsning

RadøyGruppen hadde et behov for en skalerbar forretningsløsning som støttet både dagens og fremtidens drift. I tillegg var det viktig å velge partner med sterk kompetanse om deres bransje. RadøyGruppen valgte Axdata til å skifte ut sitt ERP-system til forretningsløsningen Microsoft Dynamics 365.

Satelittbilde av ørkenområde

Om RadøyGruppen

Det familieeide engineering selskapet RadøyGruppen leverer pumpestasjoner og skreddersydde stålkonstruksjoner til maritim industri samt olje- og gassindustrien. De er en fleksibel og solid produsent av Subsea Production Systems med fabrikk nord for Bergen, hvor de utvikler, produserer og tester undersjøiske produksjonssystemer for ulike kunder fra hele verden. Noen av kundene deres inkluderer kjente navn som Equinor, Shell, Total og Chevron.

For RadøyGruppen er sentrale verdier kvalitet og fleksibilitet, samtidig som de hele tiden jobber for optimal effektivitet og utvikling. Selskapet har 150 ansatte som hele tiden arbeider for å skape verdi og løse utfordringer for kundene sine.

«Med tanke på kompleksiteten til RadøyGruppen sine produkter er det utrolig viktig at vi også i dette prosjektet har fokus på å være ekstremt nøye og lytter til kunden for at prosessen skal gå så smertefritt som mulig. Men med den positive holdningen vi har møtt hos RadøyGruppen, hvor de er endringsvillige og godt forberedt gjør at jeg er sikker på at dette blir et vellykket prosjekt.»

- Anders Dalseide, Project Manager, Axdata  

Utfordringen

RadøyGruppen opplevde at de vokste ut av ERP-systemet sitt og så et behov for en forretningsløsning som bidro til å digitalisere og støtte alle forretningsprosesser og posisjonere de for fremtidig vekst. I tillegg opererer selskapet i en industri med ekstremt strenge krav til kvalitet og dokumentasjon, så det var også behov for en løsning som bidro til å imøtekomme disse. Det var også viktig for RadøyGruppen at løsningen gav god kontroll over produktene også etter at produksjon og leveranse. Dette gjorde at selskapet så behov for å lete etter en ny løsning, og riktig valg av partner. 

Valgt løsning og partner

Etter en grundig prosess hvor flere løsninger og partnere ble vurdert, falt valget på Microsoft Dynamics med Axdata som partner. Axdata ble valgt på bakgrunn av sin omfattende kompetanse og bransjekunnskap, og RadøyGruppen følte seg derfor trygg på at de hadde valgt en partner som forstod deres behov. 

For å tilrettelegge for framtidig salgsvekst valgte RadøyGruppen å også inkludere forretningsapplikasjonen Microsoft Sales for bedre støtte og dokumentasjon i dialogen med markedet og potensielle kunder. Slik ville de få et ledende forretningssystem tilrettelagt for vekst i takt med selskapet, samt sikre kontroll på alle data, fra prospect to cash. Slik ville selskapet stå bedre rustet til å ta taktiske og strategiske beslutninger basert på bedre styringsinformasjon.

Prosjektmetodikken ble kalt prosjekt «7 mil», og ble gjennomført etter Conference Room Piloting (CRP) metodikken. Dette betyr at allerede fra første workshop ble RadøyGruppen involvert for å arbeide sammen i standardløsningen. Det gjorde at prosjektet umiddelbart kom i gang med å sette opp og teste prosesser.

I de ulike workshopene ble det fokusert på de enkelte prosessområdene i selskapet for å se etter forbedringspotensiale, før forretningsprosessene ble prosesstestet i fellesskap. På denne måten fikk RadøyGruppen god kompetanse om løsningen, slik at behovet for opplæring før driftsettelse reduseres.

«Dette blir et stort løft for RadøyGruppen, derfor har vi kalt prosjektet «7 mil». Vi gleder oss veldig til å få en ny digital hverdag med et fleksibelt forretningssystem som sikrer at vi har rett data til riktig tid»

 – CEO hos RadøyGruppen, Lasse Ståløy

RadøyGruppen har gått for en løsning som sømløst kan vokse med selskapet og åpne for muligheter. De implementerte Dynamics 365, hvor målsetningen var å utnytte løsningens standardfunksjonalitet med kontinuerlig oppdatering av løsningen og vedlikehold. Med dette fikk Radøygruppen en fleksibel løsning driftet i skyen, som ivaretas med høyeste sikkerhetsnivå.