Satelittbilde av fjellområde

Dine første 100 dager

Å gå inn i ny jobb, i nytt selskap kan være skummelt. Hvem er menneskene? Kommer jeg til å passe inn? Er jeg god nok? Får jeg det til? Klassiske spørsmål man spør seg selv, som nyansatt. Vi vil besvare disse spørsmålene og gjøre deg trygg gjennom vårt onboarding-program og gi deg en forventning til dine første 100 dager.

Mnd. 1

Første dag

Velkomst

Din første dag er endelig her! Vi har sikret at alt du trenger står klart på ditt kontor. Dagen består av å sette opp kontorplassen slik du ønsker og sikre at alt fungerer som det skal. Du vil få møte alle dine kollegaer og få en god innføring i det praktiske ved kontoret. Det viktigste denne dagen er oppstarts samtalen med nærmeste leder hvor vi starter forventningsavklaringer og gjennomgang av din introplan og introduksjonsplan for de første 100 dagene.

Større bilde av Axdata lokalene

Mnd. 1

Første uke

Organisasjon – Visjon og Verdier

I løpet av den første uken skjer det masse for deg. Du vil få en tydelig innføring i vår organisering og blir invitert inn til alle teamene våre for å bli kjent med deres ansvar og funksjon. Det er viktig for at du skal forstå hva du er en del av. I rekrutteringssamtaler har vi fokusert mye på visjon og verdier. Dette vil du se og oppleve hvordan vi jobber aktivt med hver dag. Vi gir deg gode knagger som du kan hekte informasjon på underveis i hele din onboarding.

Alexandra, Marketing manager i Axdata

Mnd. 1

Første måned

Forretningsmodell

I løpet av en måned stiller du deg selv spørsmålene om du passer inn, om du har noe å bidra med og om du tilfører verdi. For at du skal svare på disse spørsmålene må du vite og forstå hvem vi er, hvorfor vi eksisterer og hvor vi skal. Derfor benytter vi den første måneden på å gi deg god innføring i nettopp vår strategi og forretningsmodell. Ved siden av konkret arbeid mot rollen du har skal vi sikre at du vet hvorfor du står opp og går på jobb – og du skal glede deg til det!

Mnd. 2

Stemningsbilde av Axdata lokalene

Metoder

Vi tror ikke på å ansette dyktige mennesker, for så fortelle de hvordan de skal gjøre jobben sin. Det er et ansvar du er i stand til å forvalte selv. Det vi skal sikre å gi deg i oppstarten er trygge rammer, rutiner og metoder slik at vi kan samhandle på en god måte. Vi vil gjerne at du utfordrer oss til å bli bedre på metode.

Mnd. 2

Learningpath/Kurs

Ved oppstarten din fikk du en introduksjonsplan og en opplæringsplan knyttet til rollen du har hos oss. Denne har du blitt fulgt opp på av din nærmeste leder og din fadder. Du er derfor godt i gang på din læringssti som er tilpasset deg og den erfaring og kompetanse du hadde med deg inn til oss. Du skal frem til nå ha fått god trening i fag og systemkompetanse og er allerede tatt inn i relevante prosjekter og kundeutfordringer. Du får erfare at tiden vi setter av til trening gir avkastning og du utvikler deg hver eneste dag.

Axdata ansatte som snakker med hverandre rundt et bord

Mnd. 2

Workshops

Det er godt å kjenne at du har en verdi, at du er betydningsfull og får muligheten til å gjøre det du er god på – hver dag. Du har allerede deltatt i workshop med kunder og tiden er inne for å være en aktiv bidragsyter i disse. Vi har forberedt deg til å kunne holde deler av en workshop for kunde og vi tror på deg. Tryggheten finner du i dine kompetente kollegaer som heier deg frem og som står bak og støtter deg. Det er nå moroa virkelig starter.

Mnd. 3

Konsulentprogram

Du har vært gjennom masse allerede. Du har tatt til deg masse lærdom av dine kollegaer og høstet noen erfaringer underveis. Du er satt inn i hvordan vi jobber med å kontinuerlig bygge fag og systemkompetanse. Du har fått en klar forståelse for hvordan vi ønsker å etterleve våre verdier og etterlate inntrykket av å være kompetente, engasjerte og modige. Du har fått introduksjonen og vil nå gå videre også i vårt konsulentprogram for å utvikle gode konsulentferdigheter

Alexandra og Monika som sitter i en sofa og smiler til kamera

Mnd. 3

Prosjekter

Avhengig av dine erfaringer og kompetansenivå har du allerede vært delaktig i prosjekter og prosjektleveranser til kunde. På dette tidspunktet i din reise skal du i større grad være allokert til prosjekter hvor den virkelige læringen skjer. Muligheten til å ta skikkelig eierskap til prosjektet og utspille din rolle. Du vil feile, du vil være usikker og helt sikkert noe frustrert. Men det gjør ikke noe, for du er modig, for du er kompetent, for du er engasjert. I tillegg har du gode kollegaer som støtter deg hele veien.

Axdata kontorene

Mnd. 3

IUP - Individuell utviklingsplan

Du har overlevd 100 dager! Du har lært i 100 dager og reisen har akkurat begynt. Du har underveis hatt mange samtaler med leder, fadder og andre kollegaer. Du begynner å finne din plass og har reflektert godt over hva du trenger mer av og hva du trenger mindre av fremover. Gjennom nyansatt-samtaler har vi avstemt forventninger og sikret tilpasset opplæring. Nå skal du få din egen IUP – individuell opplæringsplan. Denne planen eier du selv i resten av din tid hos oss. Her legger du planen for din egen utvikling på kort og lang sikt. En utvikling som tar for seg dine ambisjoner. Ambisjoner knyttet til fagkompetanse, systemkompetanse, konsulentferdigheter, ledelsesutvikling og personlig utvikling. Hele mennesket.

Vi gleder oss til å være med deg videre på reisen.

Sattelittbilde av skogområde