Blogg
Møt gjengen!

- Magnus

- Magnus
Publisert:
26/10/2022
Skrevet av:

Short n' sweet

Festival eller konsert?

Konsert

Minecraft eller Super Mario?

Minecraft 

Yoga eller CrossFit?

CrossFit

Sommerferie eller vinterferie? 

Sommerferie 

Road trip eller båttur? 

Båttur

Rød eller brun julebrus? 

Brun. Det er jo den fra Hamar/Lillehammer som er den definitivt beste!

Hvis du hadde en båt, hva ville du kalt den? 

Jeg har faktisk en båt, og den heter My Happy Day!

Festival eller konsert?

Konsert

Minecraft eller Super Mario?

Minecraft 

Yoga eller CrossFit?

CrossFit

Sommerferie eller vinterferie? 

Sommerferie 

Road trip eller båttur? 

Båttur

Rød eller brun julebrus? 

Brun. Det er jo den fra Hamar/Lillehammer som er den definitivt beste!

Hvis du hadde en båt, hva ville du kalt den? 

Jeg har faktisk en båt, og den heter My Happy Day!

Let’s get personal!

Hva er det mest ubrukelige talentet du har? 

Jeg har et kjempegodt minne for helt ubrukelige ting, så jeg går rundt og husker detaljer fra for eksempel Linus-verdenen som jeg aldri vil ha bruk for igjen, som hvordan man sjekker e-posten sin. Dét, i tillegg masse telefonnumre til folk jeg nesten ikke kjenner lenger, det er godt lagret der.

… og det mest nyttige? 

Jeg tror det mest nyttige talentet mitt må være at jeg kan spille trompet. Det er nyttig fordi det gir meg noe å drive med på fritiden, det er et fint avbrekk fra jobb og skjermtid, og det er jo noe helt manuelt og går bare på hva jeg selv klarer å prestere. Jeg spiller i Tønsberg Storband; vi er en større gruppe med blåsere, og kompgruppe, så det blir som en kombinasjonen av enkel rockegruppe med stort blåseensemble i tillegg!  

Hva er det nærmeste du kommer magi? 

Det er å spille en konsert med et stort orkester! Det har jeg gjort et par ganger, og det er helt magisk. Det er et helt ellevilt samarbeid som foregår: du er avhengig av 100 mennesker, og at alle 100 gjør akkurat den jobben de er tiltenkt på akkurat samme tid – opp i mot helt perfekt i 40 minutter. Den opplevelsen har jeg hatt noen ganger og det er rett og slett stort. 

Hvis du kunne endre én ting ved bransjen du jobber i, hva ville det vært? 

Det er farlig å si at man skal øke kvaliteten og øke ditt og øke datt, men det å bruke mer tid på å øke korrektheten i det vi gjør, tror jeg er viktig. Vi jobber jo i en bransje hvor ting endrer seg veldig raskt, og da er det om å gjøre å ha et konsekvent forhold til å øke smidigheten og kompetansen til folk. 

Det er kanskje noe av det vanskeligste i vår bransje; at det er ekstremt mange detaljer i det vi jobber med, og at systemet er blitt utrolig komplisert. Hvis ikke alle elementene fungerer sammen, raser hele korthuset. Det betyr at bransjen må jobbe mer med helheten, ikke bare på detaljnivå, noe som krever enda mer av oss; mer spesialisering og ikke minst mer kompetanse. 

Hva er ditt mest minneverdige øyeblikk fra tiden din hos Axdata? 

Da må jeg si de sosiale samlingene, og kanskje spesielt da vi hadde kick-off i Hemsedal, som var utrolig hyggelig! Vi er en veldig sosial bedrift, så det er mye som skjer, men akkurat den turen husker jeg godt. Både fordi det var hyggelig, men også fordi vi spilte golf! Det var første gang i mitt liv at jeg spilte jeg golf, og jeg måtte trekke tilbake troa på at golf er dritkjedelig, for det var faktisk ganske gøy. 

Hva slags selskap kommer nye ansatte inn i nå sammenliknet med det Axdata du kom inn? 

Jeg har jobbet i Axdata i 11 år, så jeg er blant dem som har jobbet her lengst, og mye har skjedd på de årene. For det første er vi mer organiserte nå enn før: Den gangen var vi mer en gründerbedrift hvor det var litt mer tilfeldig hva som skjedde når man kom inn som nyansatt. Nå er det en helt annen prosess: Vi har egne mentorer og faddere som leder deg inn i dette kompliserte virrvarret vi driver med så fort som mulig, sånn at du raskt blir varm i trøya! 

Det er også viktig å understreke at selv om vi vokser og utvikler oss, har vi i stor grad klart å ivareta den gamle gründerånden; det menneskelige og det tette fagmiljøet. For i vår bransje får man ofte tilbud om å bytte konsulenthus, men Axdata har klart å forbli et ekstremt godt selskap å jobbe i. Du blir godt ivaretatt, du jobber med flinke folk, det er hyggelige mennesker rundt deg og du får alltid hjelp hvis du trenger det. Det gjør at selv om vi er del av det som etter hvert er blitt en ganske stor bedrift, er vi ikke del av et stort maskineri som bare surrer og går: Her er det fremdeles mennesker imellom.

Satelittbilde av ørkenområde