Blogg
Livet i Axdata

Få et innblikk i livet i Axdata gjennom teamleder Øyvind!

Få et innblikk i livet i Axdata gjennom teamleder Øyvind!
Publisert:
26/10/2022
Skrevet av:

Short n' sweet

- Jeg skjønte tidlig at her var de opptatt av å finne riktig person fremfor riktig utdannelsesnivå; at her satser de på folk, og måten de bruker hodet sitt på heller enn hva de har gått på skolen, sier Øyvind Henrik Nilssen, forrentingskonsulent og team-leder i Axdata.

- Jeg skjønte tidlig at her var de opptatt av å finne riktig person fremfor riktig utdannelsesnivå; at her satser de på folk, og måten de bruker hodet sitt på heller enn hva de har gått på skolen, sier Øyvind Henrik Nilssen, forrentingskonsulent og team-leder i Axdata.

For det var egentlig helt tilfeldig at han endte opp i Axdata i første omgang; som Apple-frelst Microsoft-hater, kan man si at det ikke lå åpenlyst i kortene at Øyvind skulle inn i selskapet han nå har vært i i 3 år. 

- De virka bare som skikkelig fine folk da jeg møtte dem, og at top boss også var i ett av intervjuene gjorde meg trygg på selve selskapet, hva de holdt på med, og at flat struktur ikke bare var noe de skrøyt av, men faktisk praktiserte, forteller han. 

Så ble det match likevel. 

Og flammen har ikke dabbet av siden, og Øyvind har utelukkende positive ting å si om arbeidsplassen og kollegaene sine. 

- Endelig skjønner jeg det alle snakker om hele tiden: At du må glede deg til å gå på jobb om morgenen, og det gjør jeg faktisk. Og jeg juger ikke engang. Jeg tror jeg kan bevise det ved at jeg til og med har rekruttert to bekjente av meg fordi jeg er så trygg på at Axdata har den beste arbeidskulturen på noen arbeidsplass, sier han. 

En bunnsolid gründersjel

Han forteller videre at da han startet for tre år siden, hadde ikke Axdata noe satsning på hans fagområde, som er HR, så det var i utgangspunktet ingen som satt på kompetanse om den teknologien eller applikasjonen til Microsoft. Dermed ble det hans jobb å sette seg inn i det, og gjøre det til en satsning for selskapet. 

- Så å få ansvar fra dag én var ikke noe issue! Jeg hadde heller aldri jobbet som konsulent før, bare med HR-faget, så jeg har vokst veldig mye, og ikke minst fått lov til å vokse. Jeg fikk også bli team-leder etter to år, og det stortrives jeg med!

Nå vokser Axdata på flere måter: i struktur og strategi, i nye kontorlokaler og satsningsområder, og ikke minst: nye ansatte. Men likevel er det full konsesus i selskapet at den gode arbeidskulturen forblir uberørt.  

- Sjela til Axdata er fortsatt bunnsolid, kanskje er den bare enda sterkere. Dette med flat struktur kommer ikke av seg selv når man vokser, og jeg har inntrykk av at alle her har lyst at det skal føles som vi er 20 mennesker, og at alle jobber for det, sier han og understreker:  

- Flat struktur handler om at det ikke er hierarkiske veier å gå for å få fram et budskap, en bekymring eller en idé, og ikke minst: at beslutninger kan gjøres på lavest mulig nivå. Jeg vil at alle på mitt team er trygge på å ta avgjørelser de er i stand til å ta, og så får man heller feile innimellom, så løser vi det også! 

Friheten til å skifte kurs

Axdata er kjent for å være en kompetent gjeng, som liker å se på teknologi og løsninger med nye øyne, og tilpasse seg de hurtige endringene i markedet. Dermed blir også kompetanseheving alfa omega for å ha skarpe, men ikke minst motiverte og oppdaterte medarbeidere. 

- Bare ved å være i pappaperm i ti uker merket jeg selv at jeg gikk glipp av ting fordi jeg ikke var fullt og helt på ballen. Så vi setter av 10% av tiden hver uke til egentrening. Så selv om noen uker krever fullt fokus på kundearbeid, applauderes du ikke av å utelukkende ha fakturerbar tid: Vi vil at alle skal ta egen kompetanseheving på alvor, sier Øyvind. 

Ikke bare skal du kunne oppdatere deg og forbedre det du allerede jobber med, du kan også bruke tiden til å lære deg helt nye ting. Finner du noe som virker mer interessant å jobbe for, er det ingenting i veien for å skifte kurs internt i selskapet. 

- Jeg tror suksessen for å beholde folk på ett sted over lengre tid er å legge opp til personlig og faglig utvikling; at de ikke nødvendigvis blir sittende i samme stilling hele tiden, men oppmuntres til å utvide horisonten og prøve nye ting, sier Øyvind med noen avsluttende bemerkninger:

- Nå ønsker vi oss nye folk med stå-på-vilje, som føler at de kan bidra til et positivt arbeidsmiljø! Her trengs det ikke nødvendigvis noe høyere utdannelse (jeg har ingen relevant grad), men om du liker utfordringer og teknologiske puslespill, og kanskje har en dæsj av fagkunnskap innen finans, HR eller salg, så vil du skli rett inn i teamet mitt! 

Satelittbilde av ørkenområde