Blogg
Livet i Axdata

Et innblikk i Axdata-tilværelsen gjennom Annettes øyne!

Et innblikk i Axdata-tilværelsen gjennom Annettes øyne!
Publisert:
26/10/2022
Skrevet av:

Short n' sweet

- Uten unntak er det bare positive mennesker her: løsningsorienterte folk som er dypt engasjerte i jobben og faget sitt. Det kan noen ganger grense til litt nerdete i enkelte tilfeller, ler Annette Aker Iversen, som er senior fagkonsulent i Axdata.

- Uten unntak er det bare positive mennesker her: løsningsorienterte folk som er dypt engasjerte i jobben og faget sitt. Det kan noen ganger grense til litt nerdete i enkelte tilfeller, ler Annette Aker Iversen, som er senior fagkonsulent i Axdata.

- Men det gjennomgående engasjementet vi deler viser bare hvor godt vi trives med det vi gjør; at arbeidsoppgavene er spennende, og noe vi elsker å grave oss ned i. Personlig småspinner jeg litt om morgenen og gleder meg til å komme på jobb.    

Annettes inntreden i Axdata er ikke lenge siden; for to år siden tok hun steget over fra en tilsvarende stilling i et annet selskap, etter å ha følt seg trukket mot selskapskulturen. Og med sine 24 år i bransjen kom hun inn som en bunnsolid konsulent og fagperson, med lite (la oss være ærlig: ingen) behov for opplæring og onboarding.   

- På mange måter skiftet jeg bare arbeidsgiver og fortsatte som før. Jeg var, ikke akkurat ferdig utlært, for det blir man aldri i denne bransjen, men jeg satt allerede på den kompetansen som trengtes, så jeg gikk egentlig rett inn i vanlig arbeidshverdag, sier hun.

Skiftet kurs; jumped ship

Annette forklarer at fordi Axdata fortsatt er en relativt liten bedrift, blir beslutningslinjene også kortere, og strukturen oppriktig flat. Det var helt avgjørende for henne når hun bestemte seg for å skifte arbeidsgiver. 

- Tidligere opplevde jeg at selskapet jeg jobbet i var mer hierarkisk, og det ble vanskeligere å komme gjennom med synspunktene sine. Etter å ha vært i denne bransjen såpass lenge, passet det meg utrolig dårlig, sier hun. 

En annen ting hun verdsetter i Axdata er tilliten hun blir vist: Friheten til å styre måten hun jobber med kunder på, hvordan hun strukturerer arbeidsdagene og når hun tar ut avspasering. 

- Det er en sånn “dette fikser du selv-holdning”, og nettopp at vi kan ha den fleksibiliteten, og at vi blir vist den tilliten vi føler vi fortjener, er helt avgjørende. For hvis man blir for detaljstyrt, mister man også - i alle fall gjør jeg det - mye motivasjon og kreativitet! Hvis alt skal avklares, gjerne på forhånd, så mister jeg gnisten, sier hun og fortsetter: 

- Det er viktig for meg å føle at jeg har tillit, og at jeg kan ha tillit tilbake til at jeg blir korrigert på en god måte om jeg blir for kreativ eller fleksibel! Det opplever jeg at Axdata gir oss, noe som motiverer meg til å gjøre en god innsats. 

Satelittbilde av ørkenområde