Blogg
Møt gjengen!

– Chloe

– Chloe
Senior forretningskonsulent
Publisert:
26/10/2022
Skrevet av:

Short n' sweet

Festival eller konsert?
Festival 

Sjokolade eller jordbær-milkshake?
Den er vanskelig. Jeg vil egentlig si begge deler, men jeg er nok mest et sjokolade-menneske

Minecraft eller Super Mario?
Der er jeg nok litt old fashioned, fordi jeg har mange barndomsminner med Super Mario.  

Yoga eller CrossFit?
Crossfit

Roadtrip eller båttur?
Roadtrip. 

Bytur eller skogstur?
Egentlig begge deler, men veldig glad i skogstur. 

Rød eller brun julebrus?
Rød.

Hvis du hadde en båt, hva ville du kalt den?
Yolo.

Festival eller konsert?
Festival 

Sjokolade eller jordbær-milkshake?
Den er vanskelig. Jeg vil egentlig si begge deler, men jeg er nok mest et sjokolade-menneske

Minecraft eller Super Mario?
Der er jeg nok litt old fashioned, fordi jeg har mange barndomsminner med Super Mario.  

Yoga eller CrossFit?
Crossfit

Roadtrip eller båttur?
Roadtrip. 

Bytur eller skogstur?
Egentlig begge deler, men veldig glad i skogstur. 

Rød eller brun julebrus?
Rød.

Hvis du hadde en båt, hva ville du kalt den?
Yolo.

Let's get personal!

Hva er du mest stolt av?
Først er jeg veldig stolt av barna mine. Jeg var nettopp i foreldremøte og de gjør det så bra på skolen; de får alle de vanskeligste leksene og det gjør meg kjempestolt!
Personlig er jeg veldig stolt av at jeg har fullført masterstudiet i systems engineering og industriell økonomi, mens jeg både var småbarnsmor, gravid og i barselpermisjon. Det var kjempehektisk og krevende. Hvis jeg ser tilbake så tror jeg ikke jeg hadde klart det nå. 

Hva er det nærmeste du kommer magi?
På én måte kommer minnene om naturen og solnedgangen i Lofoten frem som en god, og på mange måter magisk opplevelse. Men i den helt andre enden, og en helt konkret - og nærmest magisk - hendelse var da min eldste datter ble alvorlig syk og legene sa at hun enten kunne dø eller bli hel eller delvis funksjonshemmet, og hun kom helskinnet ut av det. For meg var det magisk. Legene sa at det var en 0.01% sjanse for at det ville skje, og så skjedde det med oss. Nærmere magi kommer man ikke, tror jeg. 

Hva er det mest ubrukelige talentet du har?
Det kommer jo litt an på settingen om det er ubrukelig, men jeg er veldig god til uttrykke meg gjennom kunst, gjennom maling og tegning. Jeg får jo ikke egentlig brukt det til noe, så det vil jeg si er et ubrukelig talent, som jeg likevel setter pris på å ha.


… og det mest nyttige?
Jeg er kreativ! Både i sammenheng med å drive med kunst, men også når det gjelder å løse problemer på jobb, er jeg kreativ. I tillegg er jeg en person som går skikkelig inn i ting: Når jeg først lærer meg noe så blir jeg veldig dyktig i det. Og når jeg da kan det godt, så klarer jeg å være kreativ med det og tenke nytt rundt det.

Hvis du kunne endre én ting ved bransjen du jobber i, hva ville det vært? 

Det føles naturlig å trekke fram at vi må fremme flere kvinner i tech-bransjen, men det gjelder også økt mangfold generelt. Det blir bedre, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Så, en ting jeg syns er bra er at tech i stadig større grad er for alle. Inkludert alle aldersgrupper. Vi ser at barn og unge blir stadig mer involvert allerede fra barneskolen, noe jeg syns er veldig bra, og som jeg vil ha mer av! 

For hvis man skal skape mer mangfold i tech-bransjen, og hvis man løfter blikket og tenker på de større endringene på samfunnsnivå også, må man så de frøene tidlig, og starte helt nede på barneskolen. Dette ser jeg på min egen datter som i stedet for å gå på sommerskole heller vil ta kodekurs i sommer!

Hva er ditt mest minneverdige øyeblikk fra tiden din hos Axdata? 

Det er ikke nødvendigvis et spesifikt øyeblikk, men heller måten du kommer inn i en familie når du kommer inn i Axdata: Du blir ivaretatt, folk ser deg og du får den hjelpen du trenger. En hendelse jeg husker godt, da jeg følte ekstra på dette, var da jeg og noen andre kollegaer måtte jobbe gjennom en hel helg; da kom prosjektlederen innom med nybakte boller og sjekket at vi hadde det bra. Det er hyggelig at man ikke bare sier, men viser at man setter pris på hverandre og innsatsen man legger ned.  

Har du noen hobbyer eller saker du brenner for? 

Jeg er veldig opptatt av å følge med på hva som skjer i verden rundt meg; urettferdighet og tragedier i krig, forskjellsbehandling ; slike ting engasjerer meg veldig. Derfor merker jeg at jeg blir veldig inspirert når jeg logger inn på LinkedIn og ser alle kvinnene som står fram og forteller om historiene sine. De viser at selv om de har møtt på nederlag så er de ikke svake, og om de kanskje ikke mestrer én ting, betyr det ikke at de ikke er dyktige. Tvert imot viser de hvor tøffe de er! Det er mange som går og føler at man ikke mestrer eller strekker til, jeg har følt på det samme selv, så det er motiverende og inspirerende med de som deler. Det inspirerer meg til å strekke meg lenger, støtte viktige saker og tenke annerledes, så det er noe jeg i alle fall verdsetter høyt. 

Chloe Nguyen er senior forretningskonsulent, med en mastergrad i System Engineering & Industrial Economy fra Universitetet i Sørøst-Norge.

Satelittbilde av ørkenområde